Selge bolig selv

Vurderer du å selge bolig selv? Det er ikke lengre så uvanlig å gjøre dette. Med litt egeninnsats og kunnskap om prosessen, kan du spare noe kostnader

For at kjøper skal få best mulig kjennskap til boligen, anbefales alltid en boligsalgsrapport (BSR). Den er en type tilstandsrapport, som gir en grundig beskrivelse av arealer og den tekniske tilstanden på hele bygningen. Dette forbereder kjøper på at kanskje taket bør repareres, at det kan være litt fukt i kjelleren i perioder, eller at badet ikke er helt vanntett lengre.

Vi kommer til deg og gir deg en boligtakst på huset, leiligheten eller bygget du ønsker å selge. Å ha dokumentene på plass er en trygghet når du skal selge boligen selv. Kjøperen skal vite hva han kjøper. For deg som selger er det også viktig å vite hva du selger, hvis ikke kan det bli dyrt for deg i ettertid.

Fra og med 1. januar 2016 gjelder en ny og utvidet BSR. Den gir en enda grundigere beskrivelse, inklusiv en verditakst. Da har du samtidig et godt utgangspunkt for å sette prisantydning.
Det er likevel ikke tillatt å foreta det endelige oppgjøret selv. Det må overlates til profesjonelle.

Det er ikke vanskelig å selge bolig selv, men det er samtidig viktig å vite hva man gjør for å gjennomføre en trygg handel.

Kontakt oss gjerne på telefon 38 11 11 45 eller e-post post@nestortakst.no for en uforpliktende dialog om det å selge bolig selv.